¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web y mejorar tu experiencia de navegación. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra política de cookies.    Saber máis - Aceptar.

Proxecto “Informe SAVES das Cooperativas Agrarias Galegas
Ferramenta dixital de SAVES para o emprendemento cooperativo no sector agrario

Por algún motivo no se a completado la carga del separador, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar
  • Entidade financiadora: Rede Eusumo (Xunta de Galicia)
  • Prazo de execución: outubro 2022 – outubro 2023
  • Entidades coordinadoras: Universidade de Vigo (UVigo) e Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias (AGACA)
  • Coordinación: María José Cabaleiro Casal e Carlos Iglesias Malvido (UVigo), Higinio Mougán Bouzón (AGACA)
Por algún motivo no se a completado la carga del separador, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar

OBXECTIVO:

Potenciar a visibilización da contribución do movemento cooperativo e a economía social en Galiza para contribuír a facer máis atractivo o emprendemento no sector agrario mediante estas empresas, e particularmente entre as mulleres e a xuventude.

RESUMO DO PROXECTO:

Trátase dunha acción conxunta AGACA-SAVES (Uvigo) de promoción e visualización que ten por obxectivo o impulso do cooperativismo nos sectores do emprego máis debilitados, como son a mocidade e as mulleres, especialmente nas áreas rurais. O proxecto contempla a realización de varios informes que analizarán a situación do cooperativismo no sector agroalimentario galego para que, partindo dos resultados resultados obtidos, dende AGACA se poidan implementar as actividades e accións de mellora dirixidas á dirección e ao persoal das cooperativas, e ao persoal técnico da propia AGACA encargado de titorizar novos e antigos proxectos.

Ademais, desenvolverase a ferramenta SAVES Agro, que permitirá que as entidades cooperativas do sector agroalimentario, tanto as xa constituídas coma as de nova creación, poidan comparar a súa información en relación a unha serie de indicadores coa doutros grupos de referencia, formados por cooperativas con características similares ás súas, de maneira que obteñan unha diagnose que lles permita extraer conclusións sobre a súa estrutura e funcionamento de utilidade para a toma de decisións empresariais.

A QUEN VAI DIRIXIDO:

O público obxectivo deste proxecto son, principalmente, as cooperativas do sector agroalimentario, as xestorías que teñen entre a súa clientela a este tipo de cooperativas, e as persoas emprendedoras que estean pensando en iniciar un negocio neste sector mediante a fórmula cooperativa.